X – Bestuurstraject

Het bestuurstraject is ideaal voor in je bestuursjaar. Het bevat alle onderdelen uit de losse trainingen ‘Alles op een rijtje’ en ‘Voldoening door focus’.

Vorm Kosten (incl. 0% BTW)
Online training (1 uur)*
Training op locatie (3 uur)
Online materiaal (2.5 uur)
€ 500,-
Wanneer?Deelnemers
Aan te raden in het eerste half jaar van het bestuursjaar.1 bestuur/commissie**
* In overleg kan deze training ook op een externe locatie, dit kan extra (reis)kosten meebrengen
**Het aangegeven traject is ideaal voor één bestuur. Indien je vereniging/organisatie meer besturen overkoepelt kan in overleg een combinatietraining gegeven worden.

Het bestuurstraject is speciaal gemaakt om je ontwikkelingstraject in je bestuursjaar nog beter te maken. In onderstaande video leg ik kort uit wat het inhoudt. Houd je niet van filmpjes? Scrol dan naar beneden voor tekst.

[6 min] Toelichting van het bestuursjaartraject

Voor als je liever leest: Het traject bestaat uit de volgende onderdelen:

  • [15 min] Telefonisch overleg Mathijs – contactpersoon: Wat doen jullie al aan ontwikkeling? Welke problemen kennen jullie al? Hoe kan ik helpen? – Hierop pas ik mijn trainingen dan aan!
  • [1 uur] Online training: Rust en overzicht creëren door een persoonlijk systeem te vinden. Gebruik makende van onder andere takenlijsten en agenda en een slimme ‘workflow’.
  • [3 weken] Aan de slag met het zoeken van je systeem, ondersteund door online materiaal met herhaling, extra uitleg en veel voorbeelden.
  • [3 uur] Training op eigen locatie: Een uur gezamenlijk reflecteren op het traject tot dusver en een introductie en voorbeeld van het wekelijks onderhoud waarmee je systeem betrouwbaar blijft. Dit wordt gevolgd door twee uur training over focus verbeteren, omgaan met je energie én het formuleren van doelen. Zet hierdoor makkelijk grotere stappen.
  • Er is nog ongeveer 1 uur oefen- en herhalingsmateriaal over focus én doelen (formuleren en kiezen).